Hoe u gezonder en gelukkiger kunt zijn in uw organisatie

0

 

Wist u dat uw werkomgeving u zelfs ziek kan maken?

De effecten van airconditioning

Onderzoek heeft aangetoond dat airconditioning allergieën, luchtweginfecties, astma, vermoeidheid en hoofdpijn kan veroorzaken. En dat zijn nog maar een paar dingen.

Als je me niet gelooft, kijk dan eens wat sommige van je collega’s in hun bureaula bewaren.

Je zult merken dat velen van hen genoeg pillen en drankjes bij de hand hebben om een apotheek te bevoorraden! Sterker nog, u zou hiervoor waarschijnlijk een speciale ruimte in uw organisatie kunnen inrichten.

Hoe zit het met computers?

Dan hebben we het overmatig gebruik van computers, waarbij je voor langere tijd naar het scherm moet zitten staren. Dit alleen kan houdingsproblemen veroorzaken, dwz. pijnlijke rug, nek en polsen en natuurlijk vermoeide ogen.

Ben je een overmatige laptopgebruiker?

De laptop is een bijzonder punt van zorg, aangezien veel mensen deze vaak als hun hoofdcomputer gebruiken.

“John”, een managementconsultant, had onlangs zes weken vrij van zijn werk als direct gevolg van zijn regelmatige gebruik op de laptop.

Hij zou het urenlang gebruiken. Het constant voorovergebogen zitten om te typen en het hebben van een slecht ontworpen airconditioning deurne droegen allemaal bij aan de situatie van John. Hij had ook overgewicht en deed niet regelmatig aan lichaamsbeweging. Zijn rug kon het niet aan. John schatte dat hij $ 50.000 aan zaken had verloren! Als hij hiervan op de hoogte was geweest, had hij met de organisatie bij wie hij was gecontracteerd kunnen praten en naar andere opties kunnen kijken.

Vergeet het ondersteunend personeel niet

Het administratief/ondersteunend personeel is vaak de laatste persoon in een organisatie die de juiste tools en omgeving krijgt om in te werken.

Vaak zijn de senior executives of managers in staat om te investeren in elk item dat de mensheid kent en de arme oude admin-mensen die de hele dag op kantoor zijn, moeten genoegen nemen met een waardeloze oude stoel of zitten in een ruimte die slecht verlicht is en een mooi uitzicht op de muur. Hoe productief zou iemand in deze situatie zijn?

Ziet je kantoor er goed uit?

Besteed aandacht aan de kantoorinrichting. Ziet het er oud en saai uit of modern en levend? Is het schoon en overzichtelijk of lijkt het alsof er een vulkaan is uitgebarsten? Dit heeft niet alleen invloed op uw prestaties, maar ook op hoe anderen u en uw afdeling zien. d.w.z. Een schone, moderne omgeving beeldt een georganiseerde en “mee” organisatie uit.

Samenvatting

Bied uw team een positieve omgeving om in te werken en u zult minder ziekteverzuim, een betere moraal en een hogere productiviteit ervaren. Zorg goed voor je mensen en ze zullen eerder geneigd zijn om twee keer na te denken over het verlaten van je organisatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *