Hvordan man behandler og undgår insektbid og stik med homøopati

0

 

Bid og stik fra insekter (bier, hvepse, myg, edderkopper osv…) kan forårsage smertefulde reaktioner, der omfatter hævelse og betændelse. Hos særligt sensitive mennesker, og især hos spædbørn og børn, kan disse reaktioner blive udbredte eller kompliceres af allergiske reaktioner.

Det følgende er en kort oversigt over, hvordan man behandler bid og stik i henhold til deres individuelle egenskaber.

Hvis biddet eller stikket giver et øjeblikkeligt rødt hævet område, med stikkende smerter og brændende symptomper forbedres med kold påføring, bør Apis Mellifica (15c) 5 piller hvert kvarter administreres, indtil symptomerne er forsvundet, eller du føler dig bedre.

Hvis biddet eller stikken forårsager betændelse med en klump, der er smertefuld og ledsaget af en brændende fornemmelse, kan blive blålig og blå mærker i de følgende dage og nogle gange forårsage hævede lymfeknuder, så Tarentula Cubensis (7c) 5 pellets to til fire gange pr. dag (afhængigt af symptomernes intensitet) skal gives.

Hvis biddet eller stikket forårsager betændelse med store brændende blærer, der forbedres ved kold påføring, skal man tage Cantharis (7c) to til fire gange om dagen, idet doserne fordeles efterhånden som du får det bedre, hvilket ofte sker inden for to til tre dage.

Hvis en af disse tre førnævnte typer af bid eller stik er ledsaget af en infektion, vil de foreskrevne behandlinger blive afsluttet med tilsætning af Purogenium (9c) 5 pellets to gange om dagen; i tilfælde af lymfangitis med Rana Bufo (5c) cirka hver sjette time.

Calendula eller Ledum Palustre salve kan også påføres direkte på enhver bid eller stik for lindring.

Hvis biddet eller stikket fremkalder en generaliseret allergisk reaktion, må vi ud over den stamme, der er valgt i henhold til typen af bid eller stik, også anbefale Histaminum (9c) eller Poumon Histamine (15c) at administrere 5 pellets af den ene eller den anden. hver anden time.

For at forhindre insektbid er der en stamme, der er ret effektiv, kaldet Ledum Palustre (5c). Hvis det tages morgen og eftermiddag, ser det mærkeligt nok ud til at forhindre insektbid hos dem, fra et kropstypesynspunkt, som er mere tilbøjelige til insektbid. For folk, der går til et tropisk område eller ethvert område med mange insekter, især myg, viser kombinationen af Ledum Palustre (5c) to gange om dagen, sammen med 100 mg vitamin B1 (thiamin), sig at være meget effektiv, fordi duften af vitamin B12 som udskilles gennem sved og respiration er et meget effektivt insektmiddel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *