Koffiebranden voor uw coffeeshop

0

Twijfel je of je je eigen koffie wilt branden voor je coffeeshop? Open je net een coffeeshop en word je verscheurd tussen het branden van je eigen koffiebonen en het kopen van koffie van iemand anders? Hopelijk kan ik het allemaal in perspectief plaatsen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Er zijn zoveel variabelen wanneer u overweegt koffie te branden voor uw coffeeshop den haag. Dit is echt een andere soort carrière. Je bent nu verantwoordelijk voor meer dan alleen het branden van koffiebonen. Je moet ook zorgen voor goed onderhoud van de koffiebrander, het kopen en bewaren van groene koffie, de juiste verpakking als je van plan bent je koffie voor te verpakken (meestal geen goed idee, later meer hierover), en het aanwijzen en apart houden van een gebied speciaal voor koffiebranders. roosteren.

De kans is ook groot dat als mensen eenmaal weten dat je je eigen koffiebonen brandt in je winkel, je interesse krijgt van andere winkels, cafés, restaurants en andere etablissementen die je product in het groot willen kopen. Probeer hier rekening mee te houden, want het kan een geheel nieuwe inkomstenstroom opleveren. Hoewel dit helemaal aan jou is.

Maak de beslissing om zelf koffiebonen te branden niet alleen op basis van de kostenfactor. Behalve dat de groene prijzen het dubbele zijn van wat ze een jaar geleden waren, is het nog steeds goedkoper om je eigen koffie te branden in plaats van koffie te kopen bij een koffiebrander. Er zijn echter elementen bij het koffiebranden die u zich moet realiseren voordat u zelf koffie gaat branden, zoals ik in de loop van dit artikel zal beschrijven.

Je hebt nu ook de kosten van het kopen van een koffiebrander. Of u het nu volledig betaalt of financiert, u moet nog steeds de lening terugbetalen of het geld terugkrijgen dat u gebruikte om de koffiebrander te kopen, dus er is de extra schuldendienst. Als u op het punt staat een coffeeshop te openen, zullen deze extra kosten ongeveer $ 10.000-30.000 toevoegen aan uw apparatuurkosten. Ja, koffiebranders zijn niet goedkoop!

Als je besluit dat je je eigen koffiebonen wilt branden, moet je dan andere beslissingen nemen, zoals een gas- of luchtbrander? De gasbranders zijn naar mijn mening de betere. Ze kunnen op aardgas of propaangas werken en de warmtebron is een open vlam op een roterende trommel. De interne trommel verwarmt als een oven. Je kunt kleine batches van 5-30 pond roosteren voordat je in industriële branders stapt. Ik geloof echter dat flame drum roasters je koffiebonen gelijkmatiger branden en over het algemeen een beter smaakprofiel geven.

De andere optie is een luchtbrander die wervelbedbrander wordt genoemd. Het maakt gebruik van hete, geforceerde lucht, hetzij verwarmd door een vlam, of elektriciteit (verwarmingselement). De kracht van de hete lucht die door de braadkamer wordt geblazen, houdt de bonen in de lucht voor een gelijkmatige branding. Denk aan de oude air poppers voor popcorn. Ik denk dat wervelbedbranders beter zijn voor het roosteren met een hogere capaciteit van 250 pond of meer per keer. De lucht is veel heter en de braadtijd is iets korter.

Bepaal echter de capaciteit waarop u koffiebonen wilt branden: alleen uw winkel of u en andere winkels, cafés en restaurants? Als je denkt dat je groothandel gaat proberen, koop dan de grotere koffiebrander. Je hebt minimaal een brander van 30 lb nodig om goed te kunnen braden voor de groothandel. Alles minder en het braden duurt 2-3 keer langer. 30 pond koffie kunnen branden versus 10 pond is natuurlijk een voordeel. Voor de groothandel is een grotere braadpan handig. Maar alleen voor uw eigen winkel is het ook een voordeel, omdat u grotere partijen koffiebonen kunt branden en in een sneller tijdsbestek, waardoor u al uw hoeden een beetje gemakkelijker kunt dragen.

De koffiebrander moet ook goed worden geventileerd en, indien van toepassing, worden aangesloten op een gas- of propaanleiding. Het is zeer waarschijnlijk dat u een loodgietersbedrijf een gasleiding moet laten aanleggen en/of een elektricien een stopcontact moet laten plaatsen speciaal voor de koffiebrander. Mogelijk moet u ook een HVAC-persoon in de uitlaatpijp laten plaatsen als uw stad vereist dat dit wordt uitgevoerd door een erkende aannemer. Zorg ervoor dat u deze kosten aan uw lijst toevoegt zodra u uw schattingen ontvangt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *